Objavljeno Komentiraj

Trakaste zavjese

Trakaste zavjese su vertikalna sjenila koja služe za zaštitu od sunca i svjetlosti.

Sastoje se od niza traka okomito postavljenih na vodilicu, te nam pružaju potpunu kontrolu nad svjetlom zahvaljujući mogućnosti zakretanja za 180°. Također se mogu rastvarati na sredini, skupljati ili kompletno pomicati u lijevu ili desnu stranu. U donjem dijelu traka postavljaju se utezi kako bi se minimizirala njihova kretnja uzrokovana vjetrom i sl..

Trakaste zavjese se izrađuju na točnu mjeru, te su prilagodljive svakom otvoru bez obzira radilo se o klasičnim prozorima ili prozorima pod kosinom. Često ih zovu “uredskim zavjesama” radi njihovog jednostavnog i minimalističkog izgleda, međutim ako se poigrate kombinacijom boja i uzoraka vrlo lako će se uklopiti u svaki interijer.

Objavljeno Komentiraj

Rimski paket

Rimski paketi su zavjese koje karakterizira moderan i atraktivan izgled. Mogu se izraditi od transparentnih ili gustih tkanina. Najčešće se postavljaju na otvore kod kojih nema mogućnosti postave dugih, klasičnih zavjesa i dekora (gdje je ispod prozora npr. namještaj, radijatori, kuhinjska radna površina i sl.) Mogu se izraditi na više različitih načina poput paketa sa šipkama, bez šipki, romantičnih… Kada su zatvorene, odnosno spuštene pokrivaju punu visinu otvora, ravne su, bez nabora i preklapanja. Kada se otvaraju, odnosno podižu (pomoću špage, metalnog ili plastičnog lančića koji mogu biti sa lijeve ili desne strane) dobivaju poprečne falde koje se slažu ravnomjerno jedna na drugu ili su opuštene, ovisno o odabranom načinu izrade. Rimski paketi se mogu izraditi sa podstavom za zamračenje i blokiranje svijetlosti ili se mogu postaviti dupli, odnosno na jednom otvoru 2 zavjese (klasična transparentna + puni, gusti dekor za zamračenje). Međutim, uvijek će postojati mali svjetlosni razmaci na rubovima ako se montiraju s unutarnje strane okvira otvora ili će viriti iza sjenila ako se montiraju na okvir oko otvora.

Objavljeno Komentiraj

“Final touch” u dekoraciji…

Kod uređenja doma nužno je pozabaviti se  dekorativnim sitnicama. One ne samo da osvježavaju svaki interijer, već su idealne za personalizaciju našeg životnog prostora, oblikujući ga do posljednjeg detalja. Svojim modernim dizajnom i uzorkom, te kvalitetnim materijalom mogu podići svaki prostor i udahnuti mu dašak luksuza i elegancije. Iako su ukrasni jastuci danas dostupni u svim bojama, oblicima i veličinama, jastučnice koje se mogu mijenjati svake sezone čine ih sve više IN. Ukoliko trebamo hitnu prilagodbu našeg prostora nekom novom trendu ili čisto privremeno ugoditi sebi i svom oku nekim drugim bojama i dezenima, promjenom jastučnice u  samo par minuta imamo, bez velike financijske intervencije, ugodan i kvalitetan novi vizual svog “starog” prostora. 

Zavirite u naše trgovine Casa Espanola gdje ćete pronaći velik izbor ukrasnih jastuka. Minea je oduševljena ljepotom i kvalitetom. Nadamo se da ćete i Vi pronaći nešto za sebe iz našeg bogatog asortimana.

Objavljeno Komentiraj

ODABIR ZAVJESA

Odabir zavjesa nije jednostavan

Zavjese čine sobu ljepšom – ali samo kada ih se ispravno odabere.

Treba paziti na boju, tkaninu, dužinu, slojevitost… 

Kako bismo olakšali izbor nekoliko malih savjeta na što pripaziti.

 1. Prije svega, potrebno je obratiti pozornost na kvalitetu tkanine, a ne na dizajn zavjesa.
 2. Tkanine se sastoje od sintetičkih, prirodnih ili mješovitih vlakana. Ovisno o njenom sastavu, tkanina može dobro ili loše propuštati zrak, zadržati svoj oblik i skupljati prašinu. Stoga je prije svega potrebno odrediti funkcionalne karakteristike tkanine za prozore u svakoj prostoriji, a zatim odabrati dizajn.
 3. Tekstura i uzorak platna na prozorima trebaju biti povezani s elementima interijera. To mogu biti jastuci na kauču, trake na stolu, stolnjaci, slike itd.
 4. U različitim prostorijama tkanina za zavjese može pokazati svoju boju drugačije, ovisno o položaju prozora i osvjetljenju.
 5. Stražnji dio dekora često “izgara” zbog jačine sunca, pa je za njega bolje koristiti podstavu.
 6. Neutralne boje su najbolji odabir jer ne blijede toliko brzo i bolje će se uklopiti u svaki prostor.
 7. Kada se kupuje metraža važno je pravilno izračunati potrošnju tkanine po širini i visini karniše ili prozora.
 8. Idealna visina za postavljanje karniše ovisi o tipu odabrane karniše. Ukoliko to prostor dozvoljava, karnišu postavljamo u strop ili čim bliže stropu kako bismo postigli dramatičnost u izgledu.
 9. Dužina zavjese može vizualno oplemeniti izgled prostora, posebice ako se radi o manjim stanovima i kućama. Zavjese do poda trenutno su najpopularniji izbor širom svijeta. Omiljena dužina zavjesa prostoru pruža uglađenost i eleganciju, točno u onoj mjeri u kojoj je to potrebno. Zavjese do poda prostiru se od plafona, pa sve do centimetar od poda prostorije. Zavjese koje dodiruju pod, vizualno povećavaju prostoriju, a koriste se isključivo u prostorima gdje se želi naglasiti dramatičan i luksuzan interijer.
 10. Zavjesa će izgledati ljepše sa gušćim naborom tkanine. Preporučeni nabor je x2-x3.
 11. Kod kombinacije zavjesa i dekora potrebno je uskladiti teksturu, uzorak i sastav tkanina.
 12. Za neutralan izgled odaberite svijetle, kremaste ili pastelne boje. Ako vam je soba previše “sterilna”, dodajte zavjese s živim bojama.
Objavljeno Komentiraj

Before and after

Pripremili smo za Vas jednu kratku priču u obliku ovog before-after videa… Klijentica je poželjela mali makeover dječje i spavaće sobe, te je za taj projekt odabrala upravo nas. Sa zadovoljstvom smo prihvatili i potrudili se ispuniti želje, a kako je sve izgledalo pogledajte u videu….

Objavljeno

Sniženja!!!

Svatko tko je ikada bio kod nas u trgovini zna da smo krcati raznim materijalima. Naravno da puno njih ne uspije doći do Vašeg pogleda, a kamo li do Vašeg interijera.

U ovo vrijeme poskupljenja mi imamo i sniženja. Nudimo Vam veliki izbor tkanina po 15,00 i 29,00 kn, tkanina sniženih na 50% i 70 %

…zato gdje god Vas put nanese, svratite do naše adrese…

…ili iz udobnosti svog naslonjača naručite putem web shopa jer dostava se do daljnjeg ne plaća!

Objavljeno

..za početak dobrodošli!

Dragi naši,
Nakon puno uloženog truda, rada i vremena veoma smo ponosni što Vam se možemo obratiti i ovim putem, te pozdraviti nove i stare klijente i posjetitelje. Veselimo se što napokon imamo mogućnost predstaviti našu ponudu cijeloj Hrvatskoj. Kao što je nekima već poznato, ovdje možete pronaći sve za opremu Vašeg interijera tkaninama kao i gotovim proizvodima poput ukrasnih jastučića, sjedalica, stolnjaka itd. Kroz naše blogove moći ćete pratiti akcije i popuste koje nudimo, kao i savjete za uređenje Vašeg doma ili poslovnog prostora.
No zasada dosta priče, nećemo Vam sve otkriti, već Vas pozvati da pregledate našu ponudu.
Veselimo se novom načinu rada i nadamo se uspješnoj suradnji!